Kezdőlap Hírek Az éneklő papot Szent II. János Pálnak köszönhetjük

Az éneklő papot Szent II. János Pálnak köszönhetjük

Az éneklő papot Szent II. János Pálnak köszönhetjük
Írország leghíresebb papja, Ray Kelly atya a Crux-nak adott interjúban mondta el: Szent II. János Pál pápa 1979-es írországi látogatásának köszönhetően ismerte fel hivatását.

A pápai út után egy évvel többek között ő is Rómába utazott, hogy köszönetet mondjon a Szentatyának azért, hogy tiszteletét tette országukban, egy koncert keretében személyesen énekelhetett is neki. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy a papságban találhatja meg élete hivatását. Reméli, hogy Ferenc pápa augusztusi látogatása másokra is ilyen hatást tesz.

Az emberek elkezdtek elfordulni a templomoktól és a hit gyakorlásától, kevesen akarnak papok lenni” – mondta a most 65 éves Ray Kelly atya, akit leginkább „az éneklő pap”-ként ismerhetünk.

Reménykedem abban, hogy Ferenc pápa következő látogatásával segít” – fejezte ki bizakodását. Azt is hozzátette, hogy a katolikus Írország helyzete valójában sokkal jobb, mint ahogy a média gyakran lefesti, habár a paphiány tényleg komoly probléma.

Kelly atya 2014-ben vált híressé, miután egy esküvőn elénekelte Leonard Cohen „Hallelujah” című dalának adaptált változatát. A videó vírusként terjedt, és több mint 64 millióan látták a YouTubon. A lelkipásztor szerint semmi szokatlan dolog nem volt ebben. Gyakran megesett, hogy énekelt az általa tartott esküvőn az ifjú párnak, kifejezetten kérni is szokták. Az elhíresült szertartáson elhangzott ének azért hatott rendkívülinek, mert sem a menyasszony, sem pedig a vőlegény nem voltak helyiek; így meglepetésként érte őket az atya „kezdeményezése”. Eredetileg azért akarták ott tartani a ceremóniát, mert megtetszett nekik a templom és a környék, nem mellesleg a szállásukhoz is közel volt. Hála az atyának, így azonban még emlékezetesebbre sikerült az ünnepség.

A közelmúltban az éneklő pap újra aktivizálta magát a közösségi médiában. Részt vett a brit tehetségkutató műsorban a Britain’s Got Talent-ben. A műsorban az R.E.M. együttes „Everybody Hurts” című slágerét adta elő. A közönség hatalmas ovációval fogadta az előadást, melyről a zsűri is jó véleményen volt. Végül az elődöntőig jutott, de ő ezzel is nagyon elégedett. a vetélkedőben való szereplésére élete egyik legjobb élményeként tekint vissza.

Az éneklő pap tarolt a tehetségkutató műsoron