Kezdőlap Hírek Halálos ágyán szentelték pappá a lengyel szeminaristát

Halálos ágyán szentelték pappá a lengyel szeminaristát

Halálos ágyán szentelték pappá a lengyel szeminaristát
Varsóban a kórházi ágyán szentelték pappá Michal Lost szeminaristát, akit a gyilkos kór rendkívül agresszív fajtája támadott meg, mindösszesen egy hónapja – számol be a 777. A végső stádiumban lévő beteg pappá szenteléséhez Ferenc pápa engedélyére volt szükség.

Egész Lengyelországot megérintette Michal Los története: a 31 éves fiatalember az “Isteni Gondviselés Kis Fiai” kongregációban végezte tanulmányait, hogy pappá szentelhessék, azonban egy hónappal ezelőtt a rák egy rendkívül agresszív fajtája támadta meg. Hetek alatt a gyilkos kór végső stádiumába került, már az ágyából is képtelen felállni.

A kispapnak egy vágya volt, hogy felszentelt papként térhessen vissza Teremtőjéhez. Rendfőnöke külön Ferenc pápától kért engedélyt, aki természetesen megadta azt, így minden akadály elhárult: a varsói kórház termében fekvő Michal Lost Marek Solarczyk püspök a pápai külön engedéllyel a szeminárium befejezése előtt pappá szentelte. A megható szertartáson a papokon kívül a kórház nővérei közül is többen jelen voltak.