Kezdőlap Hírek Minden háború vereség! – A Pápa felhívása

Minden háború vereség! – A Pápa felhívása

A rózsafüzér imádságnak szentelt október hónapban kérjük Mária közbenjárására a békét az egész világ számára. Legyen vége a háborúnak és a terrornak Izraelben és Palesztinában, imádkozzunk továbbra is a meggyötört Ukrajnáért.

Minden háború vereség! – Imádkozzunk Izrael és Palesztina békéjéért.

Ferenc pápa aggodalommal és fájdalommal követi az Izraelben zajló eseményeket, ahol az erőszak még kegyetlenebbül tört ki, több száz halálos áldozatot és sérültet követelve. Együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak és imáiról biztosította őket, valamint mindazokat, akik a terror és a gyötrelem óráit élik át. A Szentatya arra kérte az érintett feleket, hogy vessenek véget a támadásoknak, hallgassanak el a fegyverek és értsék meg, hogy a terrorizmus és a háború nem vezetnek semmilyen megoldáshoz, csak sok ártatlan ember halálát és szenvedését eredményezik. A háború vereség: minden háború vereség! – mondta nyomatékkal a pápa, és arra buzdított, hogy imádkozzunk Izrael és Palesztina békéjéért!

Kérjük Mária közbenjárására a világ békéjének ajándékát

Ebben az októberi hónapban, amelyet nemcsak a misszióknak, hanem a rózsafüzér imádságának is szentelünk, ne fáradjunk bele, hogy Mária közbenjárására a béke ajándékát kérjük a világ számos, háborúk és konfliktusok által sújtott országára – mondta Ferenc pápa, arra buzdítva, hogy továbbra is emlékezzünk meg a szeretett Ukrajnáról, amely olyan sokat szenved minden nap és amelyet olyannyira meggyötört a háború.

Forrás: Vatican News