Kezdőlap Az év minden napjára Mondd el nekem, milyen Isten!

Mondd el nekem, milyen Isten!

Mondd el milyen Isten
Kedves történet egy kislányról és újszülött testvéréről, mely megmutatja, hogy a gyerekek milyen őszinte szeretettel tudnak Isten és ember felé fordulni.

Egy szülész orvos mesélte: Kilenc évvel ezelőtt én segítettem világra Sachit. Amikor négyéves lett, a kisöccsét is én köszöntöttem. Alighogy a kicsi megszületett, Sachi kérte a szüleit, hadd maradjon egyedül az újszülöttel, de ők féltek, hogy a legtöbb négyéveshez hasonlóan féltékeny a kicsire, és bántani akarja, ezért nem egyeztek bele.
De a lány semmi jelét nem mutatta a féltékenységnek. Kedvesen gondozta a kicsit és egyre jobban könyörgött, hogy hagyják vele egy kevés időre egyedül. Végül a szülei megengedték. Örömittasan ment be a kicsi szobájába, és becsukta az ajtót, de az résnyire kinyílt. A szülei belestek és kihallgatták, mit mond. Látták, hogy a kis Sachi csendben az öccséhez lép, az arcát odadugja az övéhez, és halkan megszólal: „Kicsi, mondd el nekem, milyen Isten! Mert már kezdem elfelejteni.”

Ha ön is szeretné mélyíteni istenkapcsolatát, szeretettel ajánljuk Kocsis Fülöp metropolita sorozatát, melynek néhány perces részei segítenek egyenesbe jönni Istennel, embertársainkkal és önmagunkkal.

A napi imádság