Kezdőlap Hírek Nemzetközi teológuskonferencia Egerben

Nemzetközi teológuskonferencia Egerben

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya minden évben megrendezi vándorkonferenciáját, amely 2020-ban Egerbe érkezik.

A konferenciasorozat X. jubileumi alkalmára való tekintettel több mint 100 előadó jelentkezett, így a február 28. és március 1. közötti nemzetközi szimpóziumon több mint 10 ország 100 fiatal kutatója mutathatja be legújabb tudományos eredményeit a teológiai és vallástudományi kutatások területén. A rendezvény első napjának két főelőadója Prof. Dr. Pierre van Hecke, a KU Leuven teológiai fakultásának dékánhelyettese, illetve Prof. Dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora. Az Apostoli Szentszék több hivatala által már köszöntőlevélben megtisztelt konferencia előadásait a szervezők minden évben hazai és idegennyelvű tanulmánykötetekben adják közre.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való tekintettel a konferencián külön tematikus szekciót szentelnek az Eucharisztia és Úrvacsora témájának.

Az esemény védnöke Dr. Ternyák Csaba egri érsek és Steinbach József püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke. A 12 tematikus szekcióra osztott rendezvény előadásai nyilvánosak.