Kezdőlap Hírek Tekintsünk újra testvérként egymásra

Tekintsünk újra testvérként egymásra

Vers az ellenségszeretet nehézségeiről

Ferenc pápa üzenetet küldött André Marceau nizzai püspöknek, amelyben fájdalmának ad hangot a szörnyű támadás miatt, amit a lehető legerőteljesebben elítél. A terrorizmust és az erőszakot soha nem szabad elfogadni.

Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával küldte el üzenetét a pápa a francia város püspökének, ahol csütörtökön a támadás történt. Lelki közelségéről biztosítja a katolikus közösséget és az egész francia népet, melyet egységre szólít. Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni szentszéki szóvivő „A fájdalom pillanatairól beszélt egy zavaros időszakban”. Emlékeztetett:

„A terrorizmust és az erőszakot soha nem fogadhatjuk el, még kevésbe, ha a kegyetlenség éppen a szeretet és a vigasztalás helyén oszt halált, mint amilyen az Isten háza”.

A szentszéki sajtóterem igazgatója utalt Ferenc pápa kívánságára, miszerint „szűnjön meg az erőszak, tekintsünk újra testvérként, ne pedig ellenségként egymásra.” És hogy a „szeretett francia nép a rosszra tudjon jóval válaszolni” – amint az a pápa Twitter-üzenetében olvasható.

A francia püspökök imája és közelsége

Éric de Moulins-Beaufort érsek, a francia püspöki konferencia elnöke tweetben fejezte ki érzéseit:

„Imádkozom a nizzai egyházmegye népéért és Marceau püspökért. Támogassuk egymást e próbatétel idején és azokat a személyeket, akik testükben is próbatételt szenvednek.”

Az áldozatokért imádkozva az érsek utalt Mindenszentek közelgő ünnepére: „Boldogok a békeszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni” (Mt 5,9). Boldogok vagytok, akiket miattam üldöznek, mert jutalmatok bőséges a mennyekben”.

„Mélyen elszomorít ez a dráma, amely a keresztény közösséget és ismét Nizza városát sújtja” – fogalmazott a francia püspöki konferencia elnöke. „Végtelenül szomorúvá tesz, hogy milyen embertelen cselekedeteket képesek végrehajtani emberek”. Hangsúlyozta, hogy a dél-francia város minden templomát rendőrségi védelem alá helyezték. Imáiról biztosította az áldozatokat, szeretteiket, a biztonsági erőket, a papokat, valamint a hitükben és reményükben megsebesült híveket. Végül az érsek hozzátette: „Krisztus megbocsátó lelkülete győzzön e barbár cselekmények láttán”.

Forrás: Vatikáni Rádió