Kezdőlap Hírek A kövek fognak kiáltani

A kövek fognak kiáltani

A kövek fognak kiáltani
Ferenc pápa a virágvasárnapi szentmisén arra buzdította a fiatalokat, hogy ne hagyják magukat elhallgattatni – hiszen az Ifjúsági Világnapot is Virágvasárnapon ünnepeli az Egyház. Jézus szavait idézte: „túlságosan nyíltszívű és hangos” tanítványokról. „Ha ők hallgatnak, a kövek fognak kiáltani” – írja az MNO.

Ferenc pápa Rómában virágvasárnap, az Egyesült Államokban a fegyvertartás szigorítását követelő tömegtüntetések másnapján felszólította a világ fiataljait, hogy szálljanak szembe az őket elhallgattatni akaró felnőttekkel: „A fiatalok elhallgattatása olyan kísértés, amely mindig is létezett” – mondta a pápa. Számos módja van annak, hogy a fiatalokat csendessé és láthatatlanná tegyék. Számos módszer van arra, hogy »elaltassák« a fiatalokat, hogy ne csapjanak zajt, hogy ne kérdezzenek és ne vonjanak semmit kétségbe” – hangsúlyozta a fiatalok világnapján a Szent Péter téren tartott virágvasárnapi miséjében a katolikus egyházfő.

„Kedves fiatalok, nektek kell döntenetek! (…) Ha mi, felnőttek és (közöttünk) az oly gyakran korrupt vezetők hallgatunk, a világ néma marad, és elveszíti az örömöt, kérdelek titeket: ti vajon kiáltotok-e? Legyetek szívesek, döntsetek, mielőtt a kövek kiáltani fognak” – fogalmazott.