Kezdőlap Hírek Csuja Imre kitüntetést kapott

Csuja Imre kitüntetést kapott

Csuja Imre kitüntetést kapott
Ismét egy szép példa a hírességek világából.

A Hajléktalanokért Közalapítvány elismerését vehette át az Örkény Színház színművésze a kiszolgáltatott emberekért végzett szolgálatáért szeptember 7-én. A díjat olyan embereknek ítéli oda évről-évre a közalapítvány, akik nem a szociális szakmában tevékenykedve fáradoznak a rászoruló emberek felemelésén. Az elismerést elsőként Nagy Bandó András humorista kapta, de kitüntették már Bálint Györgyöt, vagyis Bálint gazdát is, és díjaztak könyvkiadót és érdekvédelmi szervezetet is.

2017-ben Csuja Imre színművész kapta a Hajléktalan Emberért díjat. A Jászai Mari-díjas színész elmondta, számára természetes, hogy azzal segít a rászoruló embereknek, amije van, vagyis elviszi nekik a színházat, a verseket. „Ez a fajta karitatív tevékenység egyrészt misszió számomra, másrészt én így reagálok a közéletre. Nem sajnálkozom, szánakozom, hanem elmegyek egy hajléktalanszállóra verset mondani, és utána még beszélgetünk egy jó órát.” – mondta a színész.

Csuja Imre több alkalommal lépett fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereket ellátó intézményeiben, és időskorúak otthonában. Mint mondja, ha kap egy ilyen felkérést, gondolkodás nélkül elvállalja, hiszen olyan embereknek viheti el a verseket, a színházat, akiknek már régóta nem lehet a mindennapok része a kultúra, a színházba járás.

Az Örkény Színház művésze tavasszal részt vett a Szeretetszolgálat együttérzést népszerűsítő kampányában is Beer Miklós püspökkel és számos művésszel, közszereplővel együtt. A kampány videói itt megtekinthetők.

Forrás és fotók: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A hajléktalanok kérdéséről már az utca embere is kifejtette véleményét.

Szoktál adni a kéregetőknek?