Kezdőlap Hírek Ferenc pápa és az emeritus pápa megkapta az oltást

Ferenc pápa és az emeritus pápa megkapta az oltást

Ferenc pápa a vasárnapi televíziós interjújában bejelentette, hogy a héten beoltatja magát. Az emeritus pápa csütörtökön reggel kapta meg az oltást.

Folytatódik a Vatikánban az oltási kampány, amely január 13-án, szerda reggel kezdődött meg a szérum megérkezése után. Ferenc pápa és XVI. Benedek emeritus pápa már megkapta az első oltásadagot.

„Megerősíthetem, hogy Vatikán Városállam oltási programjának részeként a COVID-19 vakcina első adagját a mai napon beadták Ferenc pápának és az emeritus pápának” – mondta Matteo Bruni, a Szentszék Sajtóirodájának igazgatója az újságírók kérdéseire válaszolva.

Ferenc pápa az olasz ötös csatornának adott vasárnapi interjú során már bejelentette, hogy a héten beoltatja magát. XVI. Benedek emeritus pápa személyi titkára, Georg Gaenswein érsek is előzőleg megerősítette, hogy az emeritus pápát is be fogják oltani. Az interjúban Ferenc pápa az oltást „etikai cselekedetként” határozta meg, „mert az egészségeddel, az életeddel, de mások életével is játszol” – fogalmazott.

Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség a védőoltás

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió