Kezdőlap Hírek Keresztény vezetők tekintettek előre közösen a júliusi Ez az a nap!-ra

Keresztény vezetők tekintettek előre közösen a júliusi Ez az a nap!-ra

Ez az a nap

Május 23-án a Puskás Arénában több száz keresztény vezető gyűlt össze minden felekezetből a Reménység Esték vezetői és csoportszervezői találkozón, hogy közösen tekintsenek előre a július 23-i Ez az a nap!-ra.

Az alkalom gerincét a dicsőítés, buzdító üzenetek és a közös imádságok adták. Isten magasztalásában Hellinger Andris és Pintér Béla csapatai vezettek, mellettük egy-egy dal erejéig színpadra lépett Prazsák Laci és Caramel is. Mindannyiukkal találkozhatunk két hónap múlva is, sok más előadóval együtt. Bátorító gondolatokkal készültek különböző felekezetek lelkipásztorai – Szuhánszky Gábor, Kiss József, Mike Sámuel, Mohos Gábor és Rácz Lajos –, akik hitüket erősítve lelkesítették a jelenlévőket a július 23-ára való készülődésben.

László Viktor, az Ez az a nap! alapító-főszervezője elmondta, hogy két év halasztás után két hónap múlva a stadion Istent dicsőítőkkel lesz tele, amely üzenet lehet az egész magyar társadalom számára. Hangsúlyozta, hogy a 2020-as rendezvényre megvásárolt jegyek érvényesek idén is. Felidézte, hogy az egykori Népstadion megnyitóján a kezdőkörben egy gúlát építettek fel, amelyben tornászok vörös csillag alakot formálva próbálták jelképezni, hogy a kommunizmus győzni fog. Erre szimbolikus válaszként most Bibliákból lesz felépítve egy gúla, rámutatva arra, hogy Jézus az egyedüli győztes. Szó volt az Ez az a nap! öt alappilléréről is, amely az imádság, a mozgósítás (buszok és különvonatok indulnak a stadionba), az evangelizáció és a Jézus-Biblia szétosztása, a dicsőítés (24 nagyvárosi roadshow állomáson), valamint az utógondozás. Az Ez az a nap!-ról minden további információ megtalálható a www.ezazanap.hu honlapon.

Győri Tamás, aki a Jézus-Biblia magyar nyelvű kiadásáért volt felelős, elmondta, hogy ez a Szentírás egy olyan gazdag és alapos tanulmányozó Biblia, amelyet bárki képes elolvasni, megérteni és élvezni. A kötetben található több mint ezer cikk és tanulmány elkészítésében olyanok működtek közre, mint Louie Giglio, Max Lucado, John Piper vagy Randy Alcorn. A Jézus- Bibliát a július 23-i alkalom végén a résztvevők ajándékba kapják. Minden további információ a www.jezusbiblia.hu oldalon található meg.

Az Ez az a nap! szervezői hálásak, hogy nagyon sokan elfogadták a meghívást, és az egész Kárpát-medencéből, minden felekezetből képviselték magukat ezen a különleges alkalmon lelkipásztorok, dicsőítésvezetők, gyülekezeti elöljárók, miszsziós és ifjúsági munkások, valamint a júliusi Ez az a nap!-ra vidéki várásokból érkező buszok és különvonatok csoportszervezői.

Várnak mindenkit szeretettel július 23-án a Puskás Arénában!

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút