Kezdőlap Hírek Las Vegas – Több tucat embert mentett meg egy veterán

Las Vegas – Több tucat embert mentett meg egy veterán

Las Vegas – Több tucat embert mentett meg egy veterán
A Las Vegas -i tragédia kapcsán egy megható, emberi történet is bejárta az internetet. Az ilyen hírek olvasásakor különösen fontos, hogy lássuk, jó emberek is vannak.

A Las Vegas -i mészárlás közben Taylor Winston, a 29 éves amerikai veterán barátjával, Jenn Lewis-al egy, a helyszínen szerzett teherautóval több tucat sebesültet juttatott el a közeli kórházba, egy-egy kör alatt 10–15 embert tudtak elszállítani.

„Jenn-el szerencsére találtunk egy teherautót, amiben benne voltak a kulcsok, azzal elkezdtük szállítani a súlyos sérülteket a kórházba. Mentünk néhány kört, és megtettünk minden tőlünk telhetőt, amíg a mentők a helyszínre érnek” – nyilatkozta Winston.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a szintén ott segítő, egyébként mentősként dolgozó Kacy Thompson-nak és társainak is sokat köszönhetnek az emberek, mivel a körülmények ellenére meg tudták őrizni higgadtságukat, és sok sebesültet már a helyszínen elláttak.
Elmondásuk alapján 40–70 emberen segítettek, az életmentéshez szükséges eszközöket feltört rendőrautókból szerezték. A sérülteket szállító teherautóra is segítettek felrakni a sebesülteket. A történtek után Thompson Facebook-oldalán azt írta: „Fontos, hogy imádkozzunk az áldozatokért.”
A lövöldözésben legkevesebb 59 ember vesztette életét és több százan sebesültek meg. Néhány ember hősies helytállása nélkül ezek a számok még jóval nagyobbak lennének.

Az eseményekről itt és itt olvashatnak részletesebben, angol nyelven.

Fotó: Pixabay