Kezdőlap A lelkiatya válaszol Meghívjuk az alkoholproblémával küzdő anyósomat az egyházi esküvőnkre?

Meghívjuk az alkoholproblémával küzdő anyósomat az egyházi esküvőnkre?

Mégsem kell külön fizetni az egyházi esküvőkért Szlovákiában

Kedves Lelkiatya! A tanácsát és véleményét szeretném kérni egy különös helyzetben. Férjemmel a polgári esküvőnk után az egyházi esküvőre készülődünk, ahogy a jelenlegi járványügyi helyzet engedi, szerény körülmények között. (A polgári is szerény volt) Férjem édesanyja – anyósom – azonban alkoholproblémákkal küzd, sajnos nem volt olyan állapotban, hogy a polgári szertartásra eljöjjön. Ez váratlanul ért bennünket. Igyekszünk törődni vele, látogatni, foglalkozni vele. Nem számítottunk erre, noha tudtunk, hogy gondja van az itallal. Azonban azon gondolkodunk, hogy elkerüljük az egyházi esküvőn ezt a helyzetet, hogy csak a pap, a tanúink és mi lennénk jelen az egyházi esküvőnkön. Sokat jelent nekünk az egyházi szentség, az egyházi esküvő. Nekem nagyon fájt a férjemet látni a polgári esküvő reggelén, amikor megtudta, hogy az édesanyja nem képes eljönni. Nincs bennem harag, de talán ezzel megelőzhetnénk, hogy az anyósom ismét ebbe a helyzetbe kerüljön.

Kedves Levélíró! Örülök az esküvőjüknek, sok áldást és boldogságot, őszinte szeretetet, hűséget, gyermekáldást, sok örömet kívánok Önöknek!

Örülök, hogy anyósa iránt megvan Önökben a megértés, a türelem, az irgalom. Talán az volna a legjobb, ha a tanúk mellett a szülőket és a testvéreket meghívnák az egyházi esküvőre. Természetesen azzal a lelki szabadsággal, hogy tudják, lehet, hogy a férje édesanyja most sem fog tudni eljönni.

Úgy gondolom, hogy ennek egészségügyi kockázata nincs, a templomokat fertőtlenítik, igen nagyok, eddig nemigen volt arra példa, hogy valaki templomban fertőződött meg.

Még egyszer sok boldogságot kívánok Önöknek!


a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút