Kezdőlap A lelkiatya válaszol Mit tegyek, hogy megtérjen a férjem?

Mit tegyek, hogy megtérjen a férjem?

Mit tegyek, hogy megtérjen a férjem?
Tisztelt Lelkiatya! A párom nem igazán hívő; Istenben hisz, de Jézust csak prófétának tartja. Reformátusnak lett keresztelve, de nem fogadja el teljesen a Biblia tanítását. Gyerekként sajnos nem kapta meg a megfelelő vallásos nevelést, így nem tudott annyira elmélyülni a hitben. Kérdésem, hogy ugye még van remény a számára, nem követett el ezzel megbocsáthatatlan bűnt? Próbálom őt terelgetni a hit felé, és ha megtér és elfogadja Krisztust, akkor kerülhet még a mennyországba?

Kedves Levélíró! A Biblia arra tanít, hogy Isten minden embert üdvözíteni akar. Mindenki, aki a lelkiismerete szavát követi, és igyekszik a helyes úton járni, igyekszik szeretetben élni, az üdvözülhet, Isten örök szeretetének országába beléphet.

Próbálja a férjének odaadni „A hit kapuja” c. könyvet (Szent István Társulat), hátha segíti őt a hit megértésében, befogadásában. Mondja el néha a férjének, hogy a maga számára mit jelent a hit. Igyekezzen a hitét szépen, vonzó módon megélni, és így a maga szeretetén keresztül elvezetheti a férjét is Krisztushoz.


Ha ön is szeretne választ kapni kérdésére egy felszentelt paptól, itt írhatja meg nekünk.

Jó ötlet-e szerettünket Isten felé terelni?#Lelkiatya

Közzétette: Keresztény Élet Portál – 2018. október 17., szerda

Ha elmondaná véleményét az olvasottakkal kapcsolatban, itt teheti meg.