Kezdőlap Hírek Nagy változások a Vatikánban

Nagy változások a Vatikánban

Járműátadás a Vatikánban (f.l.t.r.): Dr. Marcus Osegowitsch, a Volkswagen Group Italia vezérigazgatója; Ferenc Pápa; Imelda Labbé, a Volkswagen Passenger Cars értékesítési, marketing- és értékesítés utáni igazgatótanácsának tagja; Dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG vezérigazgatója

Vatikánban folytatódik a megújulás, megkezdik a gépjármű flottájuk elektrifikációját. A cél, hogy 2030-ra teljesen karbonsemleges legyen az autók üzemeltetése.

2024 elején a Volkswagen 40 db teljesen elektromos autót szállít majd, melyek között ID.3, ID.4 és ID.5 modellek egyaránt lesznek. Az első két autót, két ID.3 Pro Performance modellt, Dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG igazgatótanácsának elnöke személyesen adta át a Vatikánnak.

A Vatikánvárosi Állam határozottan elkötelezett olyan innovatív és fenntartható megoldások megvalósítása mellett, amelyek lehetővé teszik az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásának konkrét csökkentését a bolygó védelme érdekében. A mobilitás az „Ecological Conversion 2030” elnevezésű speciális program középpontjában áll, amelynek célja az állam járműparkjának CO2-lábnyomának csökkentése. Ennek érdekében a meglévő járműveket fokozatosan elektromos járművekre kell cserélni, hogy 2030-ra a teljes flotta CO2-semleges legyen. A projektben a Volkswagen lett a kiválasztott partner, amely a Volkswagen Financial Services-en keresztül 2024 elejétől látja el a Vatikáni Államot járművekkel. A későbbiekben további zéró emissziós járműveket is átadnak a Volkswagen csoport más márkáiból is. „A flották villamosítása egyre fontosabbá válik szerte a világon. Az a tény, hogy a jövőben a vatikáni alkalmazottakat is az ID. sofőrök között lesznek, nagy megtiszteltetés márkánk számára, és aláhúzza a teljesen elektromos autóink vonzerejét.” – mondta Imelda Labbé a vatikáni járműátadás során. Dr. Christian Dahlheim hozzátette: „Örömmel támogatjuk a Vatikánt ebben a fontos projektben.”