Kezdőlap A lelkiatya válaszol Rossz testbe születtem?

Rossz testbe születtem?

Kedves Lelkiatya! Hiszek Istenben, és szeretetet érzek a Szentháromság iránt. Van egy súlyos gondom, én interszexuális (vagy régebbi kifejezéssel élve hermafrodita) testbe születtem, ami számomra nehéz teher.

Az emberek, ha rám néznek, mindig ez az első kérdésük: „Ez most fiú vagy lány?” Mindig tövisként szúródik a szívembe a fájdalom, hogy sosem leszek szép vagy nőies mint mások… Ráadásul fiatal koromban, azt hiszem, nem jó helyen kerestem barátokat, sok olyan férfi barátom volt, aki nőnek öltözik. Mindig csodálatosnak és gyönyörűnek láttam őket. Két éve belső sugallatra (szerintem a Szentlélek vezetése lehetett) szakítottam ezekkel a barátokkal és a többi káros szokással. Két éve mintha fejlődne bennem egy új én, de még mindig ott van bennem a régi én. Mintha két énem volna, elveszítettem önmagam, nem tudom, hogy ki vagyok, sokszor gyötörnek rohamok, hogy térjek vissza a régi énemhez. A régi barátaim szerint elveszítettem az egyediségemet, önmagamat. S néha magam is úgy érzem, hogy a mai világban aki nem az LMBTQ közösség tagja, az unalmas, régimódi és nem értékes, érdekes, különleges.

Kedves Levélíró! Nagyon köszönöm az őszinte levelét, nagy szeretettel gondolok Önre így ismeretlenül is. A kapott teste kihívást jelent az Ön számára. Az élete egyik nagy feladata, hogy erre a kihívásra a lehető legjobb választ adja.

Talán az első feladat elfogadni a tényt, nem akarni másnak lenni, másnak látszani, mint ami. Úgy gondolom, hogy nehéz alaphelyzetekből is lehet nagyon sok jót kihozni. Láttam már tolószékben ülő embert, aki teljesen boldog volt, boldog házasságban élt, ismerek koldusszegény fiatalokat, akiknek a családi háttere mindkét oldalon katasztrofálisan rossz, de mégis nagy boldogságban és szeretetben alakítják a szegényes, de örömmel teli közös életüket.

Az emberi élet célja az, hogy szeressünk, hogy ajándékká tegyük az életüket, hogy odaadjuk Istennek és a felebarátnak. Az életünk célja az, hogy megtanuljunk szeretni, és így majd Isten örök szeretetébe beléphessünk. Keresse ennek az útját, a lehetőségeit a maga életében. Szeretni lehet teljesen egészséges testtel, de lehet betegen, problémák között is, lehet gazdagon, de lehet szegényen is, lehet egy harmonikus, de lehet egy megsebzett családban is.

Elfogadás és cél, talán ez a két alap lépés. Sok erőt, kegyelmet kívánok Önnek hozzá.

betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit Hogyan evangelizáljunk? házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus keresztényüldözés koronavírus kultúra kétségek lelkiatya Magyarország nagyvilág Pál Feri remény segítség szentek szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene áldozás élet életbölcsességek