Kezdőlap Egyéb „Várandós” apa imája

„Várandós” apa imája

Dolgozhat-e elvált főorvos a katolikus kórházban?
A kép illusztráció. Forrás: Pixabay

Uram, most olvasom egy lapban, hogy egy bostoni klinikán évek óta figyelik és feljegyzik a gyermekük születésére váró apák viselkedését. Egy teljesen normális szülésre várva 60-70 cigarettát szívnak el átlagosan, 5 kávét vagy más italt fogyasztanak. Legalább 60-70 teljesen felesleges kérdéssel ostromolják az orvosokat.

Persze, mindez az izgalom jele, pontosabban a szereteté. Féltő aggodalom van bennük feleségük nehéz órájában, és aggódnak a születendő gyermek egészségéért. Tehetetlen izgalom tölt el ilyenkor mindenkit.

De arra gondolok, Uram, a felsorolt jelenségekből valami kimaradt. Ugye, sok várakozó vagy felesége mellett figyelő apa imádkozik is ilyenkor? Erről csak Te tudsz, Uram. A féltő szeretet és aggodalom idején a hívő emberek tudnak igazán imádkozni.

Sokat találgatták, reménykedve tervezgették, milyen is lesz a kis lurkó vagy lányka. Át fogja alakítani szülei életét, még akkor is, ha nem első gyerek lesz. Édesapa és édesanya egymás iránti szeretete már ott él benne, idegrendszerében, ereiben, lelkében. Kitől mit és mennyit örököl? Ne csak én, Te is légy mellette. Fogadd el az édesapa háláját, amiért érdemesnek tartottad őt ilyen nagy felelősség vállalására.

Nemcsak gondok árnyékolják a jövőt, de örömök is gazdagítják. A fejlődő gyermek gondja és öröme. Ezt nem cigaretták és elfogyasztott kávék száma fejezi ki, hanem az ima őszintesége.

(Rosdy)