Kezdőlap A lelkiatya válaszol Viseljek-e amuletteket?

Viseljek-e amuletteket?

Tisztelt Lelkiatya! Viselek jósok által „beszentelt” medálokat, a régi életemből. Korábban nagyon sok problémám volt és rossz útra tévedtem. Hála Istennek, van egy csodálatos feleségem, aki hívő. Ő megértette velem hogy nem jó út, amin jártam. Végérvényesen lezártam a múltamat. Az lenne a kérdésem, hogy bűn-e, ha ezeket a medálokat továbbra is viselem?

Kedves Levélíró! Nagyon örülök annak, hogy a felségével együtt a hit útját járják! Örülök annak, hogy ennyire szereti őt! Jó volt olvasni, ahogyan leírta: van egy csodálatos feleségem…

A Biblia a jóslást nem tartja helyesnek, mert olyan megalapozatlan és rossz döntésekhez vezethet, melyek egy egész életet félrevihetnek. A jóslás teret adhat a Gonosz befolyásának is. Ezért nem jó, ha jós által beszentelt (ráadásul babonás elemeket tartalmazó) tárgyakat hord magán. Ezzel másokat is megtéveszthet, rossz irányba befolyásolhat. Azt javaslom, hogy igazi keresztet hordjon a nyakában. Kérheti azt is, hogy egy pap megáldja. Érezni fogja a kereszten át is Isten oltalmazó szeretetét, jelenlétét.

Sok áldást kívánok életére, házasságára, szeretteire!