Kezdőlap Hírek Kinek a pap, kinek a pop

Kinek a pap, kinek a pop

„Istenkeresés a könnyűzenében” címmel tartott pódiumbeszélgetést a Szólj be a papnak! csapata nemrég a Campus Fesztivál Wow Hungary színpadán – számol be a Haon.hu. A kulturált vitasorozat már az indulás évében kitelepült a fesztiválra, ahol a történelmi egyházak képviselőit kendőzetlenül lehetett kérdezni az egyházat érintő dolgokról. Tavaly például a „Viszkis” néven elhíresült bankrabló, Ambrus Attila szólt be a papoknak.

A kép illusztráció.

Most Kovács Gergő református lelkész, Papp Tamás római katolikus atya (és nem mellesleg breaktáncos), Prieger Zsolt, az Anima Sound System oszlopos tagja és Nagy Tamás Imre, a Neonhal keresztény rockzenekar frontembere rövid bemutatkozást követően fogadta az érdeklődők kérdéseit. A beszélgetést az önmagát ateistának valló, Kiss Ákos újságíró moderálta.
Mint az elhangzottakból kiderült, Papp Tamás római katolikus atyának, breaktáncosnak az idei Campus volt az első fesztiválja. Mielőtt pappá lett, hat éven keresztül egy breaktánccsapat tagja volt, sokféle zenei stílust kedvel, falmászással is foglalkozott, de ő maga nem zenél.
Kovács Gergő egyetemi református lelkész bár tud gitározni, gimis korában rocker volt, egyetemi évei alatt a diszkókorszakba is bevetette magát, most már a mély, elvont zenét kedveli.
Nagy Tamás a Neonhal szövegírója is egyben, első kedvenc zenekara az Abba volt, ami Atyát jelent. Lassabban fogadta el Jézust élete irányítójának, úgy érzi, azt megelőzően nem járt jó úton. – Sokan azt gondolják, a Biblia csak egy könyv, én inkább útmutatónak, életmód-tanácsadónak tartom. Meg kellene találni a csatornákat ahhoz, hogy a mai kor emberének a nyelvén, modern formában jusson el az ige mindenkihez, mert nagyon is ki vannak rá éhezve az emberek, de sokan nem is tudják, hogy igazából ez az, amit keresnek – fogalmazott. (…)

Fotó: Pixabay