Kezdőlap Hírek 118 éves korában meghalt André nővér

118 éves korában meghalt André nővér

A dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában meghalt a világ legidősebb embere, André nővér, francia apáca.

118 éves korában meghalt André nővér, akit a világ legidősebb emberének tartottak. Az apáca a dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában kedd este álmában halt meg – közölte az intézmény szóvivője, David Tavella kedd este az AFP hírügynökséggel.

„Nagy a szomorúság, de ő ezt akarta, ez volt a kívánsága, hogy eljusson szeretett testvéréhez. Számára ez felszabadulás” – mondta Tavella.

A Lucile Randon polgári nevet viselő apáca túlélt két világháborút és a spanyolnáthát, tavaly, nem sokkal 117. születésnapja előtt pedig a Covid-fertőzést. A japán Kane Tanaka tavaly áprilisi halála óta ő számított a világ legidősebb emberének.

Lucile Randon 1904. február 11-én született a dél-franciaországi Alès-ben, protestáns származású családban. Az André nővér nevet 1944-ben vette fel bátyja nyomán, amikor csatlakozott a katolikus Szeretet Leányai Páli Szent Vincéről Nevezett Irgalmas Nővérek Társulatához. Több mint három évtizeden át dolgozott egy Vichy városában lévő kórházban, ahol árvákat és időseket ápolt.

(Forrás: Euronews)