Kezdőlap A lelkiatya válaszol Gyógyíthatatlan beteg vagyok

Gyógyíthatatlan beteg vagyok

Kedves Lelkiatya! Az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegségben szenvedek. Nagy bizonytalanság van bennem már régóta abban, hogy kérhetem-e a Jóistentől, hogy gyógyítson meg. Vagy ez a keresztem rövidítésének kérése lenne? Ha arra kérem őt, hogy gyógyítson meg, tegyen velem csodát, ez azt jelentené, hogy nem vállalom a keresztem abban, amit nekem szánt? Vagy bátran kérhetem és bízhatok a gyógyulásban, hiszen Jézus is sok embert meggyógyított.

Kedves levélíró! A levele nagy hősiességről, őszinte és mély istenszeretetről tanúskodik. Nagy erőt adott a szenvedésben is megőrzött hite, köszönöm!

Isten az élet Istene. Jézus azért jött, hogy életünk legyen, és bőségben legyen (Jn 10,10). Ezért helyes a gyógyulásért, a fájdalmak csökkenéséért, azok türelmes elviseléséért imádkozni.

Vannak rendkívüli küldetésre meghívott emberek, akiket Isten a szenvedés útján akar vezetni, és ők ezt tudatosan vállalják, ezen meg akarnak maradni. Ők nem a gyógyulást kérik, hanem a hűséget, az erőt a kereszt hordozásához.

Azt javaslom, hogy amíg külön határozott isteni hívást nem kap arra, hogy a maga Isten által akart útja a betegség és a szenvedés, addig kérje mindkettőt: a gyógyulást, és a szenvedésben a türelmet is.