Kezdőlap A lelkiatya válaszol Vele vagy nélküle?

Vele vagy nélküle?

Tisztelt Lelkiatya! Idén vagyunk 27 éves házasok, sajnos nagy krízisen megyünk keresztül. Én 3 és fél évig külföldön dolgoztam, beteg embereknek segítettem. Férjem megismerkedett egy 40 éves nővel, aki még nem volt férjnél, de több nős emberrel volt kapcsolata, most is ő kezdett ki a férjemmel. Megbeszéltük, hogy helyrehozzuk a házasságunkat, de férjem nagyon megváltozott, nem tudja, maradjon vagy menjen. Mit tegyek?

Kedves Levélíró! Mindenekelőtt nagyon szép magától, hogy kitartott a férje mellett azután is, hogy megtudta az ő hűtlenségét, és próbálja helyrehozni a házasságot. Isten áldja meg ezért!

A külföldi munka, a hosszú távollét nem ritkán jelent nagy veszélyt a házasság számára.

A házasság megjavításához két ember kell. Nagy nehézséget jelent, hogy a férje nemigen akar beszélni magával. Próbálja őt megnyitni, kérdezgetni: Hogy élte meg a házasságot a kezdetektől mostanáig? Mik voltak a házasság csúcspontjai, mik a mélypontok, és miért? Mi esik a nehezére ebben a házasságban? Van-e valamilyen kérése maga felé?

Az is sokat segíthet, ha ketten elmennek egy tapasztalt lelkipásztorhoz, vagy családterapeutához. Amennyiben nem tud ilyet találni, ebben szívesen segítek.