Kezdőlap A lelkiatya válaszol Lelki adoptálás

Lelki adoptálás

Kedves Lelkiatya!Hallottam a rádióban, hogy lehet imádkozni a veszélyben lévő magzatokért. Ezt pontosan hogy kell csinálni? Sajnos az ismerőseim között is volt abortusz, és én magam is majdnem abortusz áldozata lettem, de szerencsére volt valaki, aki lebeszélte róla anyukámat.

Kedves Levélíró! Örülök, hogy ott él a szívében az élet tisztelete, a védtelen, ártatlan kis gyermekek megvédésnek vágya. Az imát elkezdheti akár a mostani naptól is a saját szavaival, nap mint nap. Isten nem a külsőségeket nézi, hanem a szívet.

Van a veszélyeztetett magzatokért végzett imának egy sajátos formája, a lelki adoptálás. Ez azt jelenti, hogy 9 hónapon át minden nap imádkozik egy veszélyben levő magzatért. Bővebben minderről itt olvashat: www.lelkiadoptalas.hu

A lelki adoptálás ígérettételi imája a következő:

Szentséges Szűz, Isten Anyja, Mária, összes Angyalok és Szentek, a meg nem születettek védelmében való segítségnyújtás vágyától vezetve, elhatározom és ígérem, hogy (a mai dátum)-tól kezdve lélekben adoptálok egy gyermeket, akinek nevét egyedül Isten ismeri. 9 hónapon át, minden nap imádkozom élete megmentéséért, valamint azért, hogy születése után törvényes és tisztességes életet élhessen.

Imáim e szándékra a következők lesznek: a rózsafüzér egy titka, önkéntes felajánlásaim, és az az ima, melyet ma először mondok el:

Az adoptálók mindennapi imája pedig ez:

Uram Jézus! Édesanyád, Mária közbenjárására, aki szeretettel szült világra Téged, valamint Szent Józsefnek, a bizalom emberének közbenjárására, aki születésed után gondoskodott Rólad – kérlek Téged annak a meg nem született gyermeknek érdekében, akit lélekben adoptáltam, és akit a halál veszélye fenyeget. Kérlek, adj szüleinek szeretetet és bátorságot, hogy meghagyják gyermekük életét, melyet Te magad rendeltél számára. Ámen.