Kezdőlap Hírek Megható találkozás: Ferenc pápa és a Chapecoense focistái

Megható találkozás: Ferenc pápa és a Chapecoense focistái

Ferenc pápa és a Chapecoense focistái
A szerdai általános kihallgatás végén Ferenc pápa külön köszöntötte a brazil Chapecoense labdarúgóit és vezetőit, akik pénteken baráti mérkőzést játszanak a Róma csapatával – írja a Vatikáni Rádió.

A Chapecoense csapatának tagjai légi katasztrófát szenvedtek a kolumbiai Medellín városa közelében 2017 novemberében. A repülőgép 77 utasából csupán hatan élték túl a tragédiát, amelyből hárman voltak labdarúgók.

Rövid, de nagyon megható volt a játékosok és Ferenc pápa közötti találkozó. A Szentatya üdvözölte a csapat minden tagját és megölelte őket, az elhunyt focisták rokonaival együtt. A pápa elbeszélgetett a három túlélővel és megáldotta őket. Ajándékba kapott tőlük egy labdát a brazil csapat fehér-zöld színeiben. Végül csoportkép készült, amelyen 85 személy állt össze.

David Plinio de Nes, a Chapecoense klub elnöke a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy ez a kegyelem napja mindannyiuk számára. „Ferenc pápa a légi katasztrófa tragikus pillanatától kezdve éreztette velünk szeretetét. Életünk legnehezebb pillanatában a pápa lelki közelsége erőt adott ahhoz, hogy előre lépjünk. Ma a csapat lassanként kezd felépülni sebeiből. Megkaptuk a pápa áldását és ezért köszönetet mondunk Istennek.”