Kezdőlap A lelkiatya válaszol Taszít a világ önzése – hogyan mutassak jó példát?

Taszít a világ önzése – hogyan mutassak jó példát?

Egy hívő ember lehet szomorú

Kedves Lelkiatya! Hogyan tudnék lelkileg úgy elhatárolódni a világtól, hogy mégse legyek kívülálló? Egyre jobban észreveszem a világiak önző, szinte mindent semmibevevő viselkedését, ami nagyon taszító. De nem szeretném magamat különbnek látni és láttatni. Egyszerű, magam is sokszor megbotló hívő nő vagyok. Hogy mutassak jó példát?

Kedves Levélíró! Jézus azért imádkozott az Atyához az utolsó vacsorán, hogy a tanítványait ne kivegye a világból, hanem őrizze meg őket a Gonosztól (Jn 17,15). Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy legyenek a világban só és világosság. Legyenek kovász, amely átjárja a tésztát.

Próbáljon mindig törekedni arra, hogy ne ítéljen meg senkit. Az ítélet Isten dolga, csak Ő ismeri a szíveket. Igyekezzen mindenkiben meglátni a sok jót is, ami a mélyben, sokszor rejtetten ott szunnyad. A bűnt el lehet és el is kell ítélni, attól el kell határolódnunk, de a bűnöst mindig menteni, fölemelni kell.

Bátran legyen más, mint a világ. Beszédstílusában, öltözködésében, életmódjában bátran vallja meg Krisztust, sugározza őt.

Igyekezzen barátkozni is az Istentől eltávolodott emberekkel, megismerni a nehézségeiket, örömeiket, segíteni, ahol tud, időt tölteni velük. A szeretet az egyetlen út, amelyen keresztül a Szentet Örömhírét át tudjuk adni. Így tették ezt az első keresztények is egy nagyon ellenséges közegben.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút