Kezdőlap A lelkiatya válaszol Gond lehet egy kapcsolatban a nagy korkülönbség?

Gond lehet egy kapcsolatban a nagy korkülönbség?

Tisztelt Lelkiatya! Létezik, hogy Isten egymásnak szánt két embert? Isten nélkül nem merném felvállalni a kapcsolatomat a rokonság előtt, mert őket ismerve nem lenne szimpatikus nekik, ugyanis a párom jóval idősebb nálam. Mégis úgy érzem, hogy nem találnék még egy olyan embert, aki kitartana mellettem.

Kedves Levélíró! A párválasztás nagyon személyes dolog. Senki kívülálló nem tudja azt eldönteni, hogy Ön szeretni tudja-e majd egész szívvel egy életen át a kedvesét, ezt Önnek kell éreznie és tudnia. Tanácsot természetesen kérhet, de a döntés az Öné kell, hogy legyen.

A nagy korkülönbségnek vannak veszélyei. Elképzelhető, hogy amikor a férje 70-80 éves lesz, Ön pedig még sokkal fiatalabb, akkor nehezebbé válik az Ön számára a házassági döntésben való kitartás. Lehet, hogy úgy fogja érezni néha, hogy inkább betegápoló, mint feleség. Lehet, hogy a gyermekvállalásban is gondot jelent a nagy korkülönbség. Lehetséges, hogy a kedvese nem szívesen vállalna már gyermeket, mert mire a gyermekeik 20 évesek lennének, ő már igen idős lesz, viszont lehetséges, hogy Ön nagyon vágyna gyermekekre. Ismerek olyan asszonyt, aki nálánál több mint 35 évvel idősebb emberhez ment feleségül. Kb. 15 évet éltek együtt, azután a férj meghalt. Az asszony azóta egyedül él. Nem bánta meg a döntését. Azonban bennem mégis felmerült a kérdés, hogy a volt férj részéről nem volt-e önzés abban, hogy egy ennyivel fiatalabb nőt kötött magához? Igyekezzen mindezt őszintén végiggondolni.