Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hallgathatom a Hit Gyülekezete igehirdetéseit?

Hallgathatom a Hit Gyülekezete igehirdetéseit?

Képünk Illusztráció

Tisztelt Lelkiatya! Ahogy egy korábbi válaszában leírta, a Hit Gyülekezete nem az eredeti Egyházzal van közösségben. Azt szeretném megkérdezni, hogy ettől függetlenül hallgathatom-e az igehirdetéseiket, mert nagyon sokat adnak nekem. Vannak olyan megnyilvánulásaik, amik nem tetszenek (sikoltások, dobálják magukat), de az igehirdetéseket szívesen hallgatom.

Kedves Levélíró! Nagyon örülök, hogy keresi Isten útját, hogy hallani akar Róla, be akarja Őt fogadni! A Hit Gyülekezete – ahogyan írja is – nagyon sok értéket hordoz, de van egy-két nagy hiányossága is. A nagy értéke az erőteljes igehirdetés, a gyönyörű istendicséret és énekek, a sok megtérés, megújult életek. A hiányossága, hogy elveszítették a szentségek (főként az eucharisztia) kincsét, amely nem csak megemlékezés vagy jelkép, hanem Krisztus Teste, Ő maga. Ez a szentség a szentségi papság által valósul meg, amely küldetést az apostolok kézrátétellel adtak tovább, és amelyet így ad tovább azóta is megszakítatlanul a Katolikus Egyház. Valóban idegenek a furcsa érzelemmegnyilvánulások (nevetés, sikoltozás stb.) is, ilyesfajta dolgokról a Biblia nem ír.

A tanácsom az, hogy az igehirdetéseket – némi óvatossággal – hallgathatja, de mindig legyen tudatában annak, hogy van egy-két kérdés, amelyben nem felelnek meg a krisztusi tanításnak. Javaslom olyan igehirdetők hallgatását, akik nagy hitelességgel és tűzzel a teljes krisztusi tanítást adják át (pl. Barsi Balázs atya). Sok áldást, kegyelmet kívánok Önnek.