Kezdőlap A lelkiatya válaszol Üdvözülni fog a férjem?

Üdvözülni fog a férjem?

Kedves Lelkiatya! A férjem nem volt vallásos ember, bár meg volt keresztelve. Négy éve halt meg súlyos betegségben. Alázattal viselte a szenvedést, nem háborgott miatta, nem hibáztatott senkit. Halála előtt pár nappal papot hívtam hozzá, aki feladta neki a betegek szentségét. Két nap múlva eszméletlen állapotba került, többé nem tért magához és elhunyt. Azt szeretném megkérdezni, üdvözült-e. Hogyan tudnék vele kapcsolatba lépni? Természetesen nem okkultizmuson keresztül gondoltam. Egyszer álmodtam vele és olyan meggyötört arccal láttam, mint a kereszten lévő Jézust a Passió című Mel Gibson-filmben. Többször mondattam érte misét és sokat imádkoztam érte.

Kedves Levélíró! Gyönyörű, ahogyan a férjéről ír. Annyi szeretet van a soraiban! Gondoljon arra, hogy Isten még jobban, végtelenszer jobban szereti az Ön férjét, mint Ön. Őérte is vállalta a kereszthalál szörnyű kínjait. Isten jobban szeret minket, mint ahogyan a legjobb Édesanya tudja szeretni a gyermekét, mint ahogyan a legjobb nagyszülő tudja szeretni az unokáját, a legjobb házastárs a kedvesét. A Biblia arra tanít: „Isten minden embert üdvözíteni akar” (1Tim 2,4). Bízzon Őbenne! A férjét Ő várta kitárt karokkal a halál kapujában. Úgy, mint az Atya várta a hazatérő, elveszett fiút (Lk 15,20). Ami hiánya, bűne, hibája volt is a férjének, Isten ezektől is megtisztít. Nem elítélni, hanem fölemelni akar.

Az álmok sokszor azt fejezik ki, ami a szívünkben (az álmodó szívében) van. Az Ön álma a férje iránti aggódását tükrözi. Imádkozzon érte bizalommal. A férje látja Önt odafentről. Akkor tud nyugodt és boldog lenni, ha azt látja, hogy Ön is szépen éli az életét, túl van a gyász fájdalmán. Azzal szerez őneki a legnagyobb örömet, ha talpra áll a férje elveszítése után, ha szeretetben és hitben éli tovább az életét.