Kezdőlap Hírek Várható volt ez a támadás az új abortusz törvény ellen

Várható volt ez a támadás az új abortusz törvény ellen

A szívverésnek is nevezett törvény január 1-én lép életbe, ha csak el nem kaszálják a bíróságon. Ellenzői mindent megtesznek az új aborusz törvény életbelepésének megakadályozására.

A republikánus kormányzó kedden írta alá a törvényt, amely megtiltja a művi vetélést, ha már észlelhető a magzat szívverése. Ez már a várandóság hatodik hetében is hallatszhat, amikor az anya még nincs is tisztában a terhességgel. Az előírás szigorítása tiltakozásokat váltott ki Georgiában.

Egy csecsemő dala

Eddig is sok támadást kaptak azok az USA-beli államok ahol szigorúan védik az emberi életet.

Ha életbe lép Georgia állam abortusz-törvénye, a Disney valószínűleg nem forgat többé a déli államban – lengette be a stúdió vezetője.

Ha a törvény valóban életbe lép, nehéz lesz forgatni. Kétlem, hogy fogunk. Sokan, akik velünk dolgoznak, nem akarnak ott dolgozni. Tisztelnünk kell hozzáállásukat. Figyelmesen követjük az eseményeket. Az első év elteltével vélhetően találgatások kezdődnek. Az is elképzelhető, hogy a törvényt megtámadják a bíróságon, emiatt késik életbe lépése. Ellenkező esetben gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ott folytassuk a forgatást – mondta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója.

– Erősek és bátrak maradunk, nem hátrálunk meg. Mindig is harcolni fogunk az életért

– védte álláspontját Brian Kemp, Georgia republikánus kormányzója.

Georgiában a filmkészítőket támogató nagylelkű adókönnyítések miatt nemrég két sikerfilmet is forgatott a Disney. Ott készült a Fekete Párduc, és a Bosszúállók: végjáték című alkotás. A hollywoodi producerek azonban most alkalmazottaik védelmére keltek. A nőket korlátozza a törvény – hangoztatják. Ezek a hangok nem említik meg a törvény nélkül elpusztuló életeket. Ferenc pápa korábban kijelentette, hogy az abortusz hasonlatos a bérgyilkossághoz.

A Disney-n kívül a Netflix is fontolóra veszi georgiai forgatásait. Amy Schumer, Ben Stiller, Christina Applegate, Laverne Cox és Alec Baldwin pedig a Kemp kormányzónak címzett nyílt levelükben azt írták: „minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a filmipart a nők számára biztonságosabb államba” költöztessék át.

Korábbi abortusz témában íródott anyagainkat erre találja.

Forrás: Euro News