Kezdőlap Hírek Felfüggesztették a rapper papot

Felfüggesztették a rapper papot

A kenyai katolikus rapper papot, Paul Ogalo atyát egy évre felfüggesztettek hivatásából, mert nem éppen hagyományosnak mondható eszközökkel prédikált.

Paul Ogalo atyát a hívek „Édes Pál”-nak szólították. Az atya olyan nyelvet használt, amivel sok fiatalt tudott megszólítani. Sokaknak segített abban, hogy a drogok helyett egy teljesebb életet válasszanak. Ezek a fiatalok most a züllés helyett templomba járnak és azon gondolkodnak milyen vállalkozásba kezdjenek, vagy a földművelést választják. A változatos új módszerek megtöltötték a templomot.

Rapper papA rapper pap bevallása szerint azért választotta ezt a szokatlan módszert a fiatalok megszólítására, mert azt akarta, hogy ha a gyerekek szórakozni szeretnének, inkább a templomba jöjjenek ahelyett, hogy a veszélyes helyeket keresnék fel. Példaként egy 2004-ben, Nairobiban történt incidenst hozott fel, amikor egy zenei rendezvényen több fiatal is életét vesztette.

Philip Anyolo, a Homa-öböli egyházmegye püspöke kiemelte, hogy Ogallo atya használhat rapp-et, hogy megszólítsa a fiatalokat, csak nem az oltárnál, a szent és a szekuláris világ ne keveredjen egymással. A történethez az is hozzátartozik, hogy az atya az utóbbi időben a papi reverendát pólóra cserélte.

Az eredményes, de megosztó és szabályellenes evangelizációs eszközök használata miatt az atyát felfüggesztették, ami azzal jár, hogy nyilvánosan nem tarthat misét, vagy szentáldozást. Most van egy éve, hogy gondolkodjon azon, milyen hivatást választ magának.

Forrás: BBC

Afrika falat épít