Kezdőlap Hírek Két hétig a cinegéké volt a templom

Két hétig a cinegéké volt a templom

Két hétig a cinegéké volt a templom
A kép illusztráció (forrás: Pixabay)
Két hétre elnémította harangjait és a nyilvánosság előtt is zárva tartotta kapuit az Anglia dél-nyugati részén található Devon megyei Becket Szent Tamás-templom, mivel egy kékcinege-pár fészket rakott a pulpitus belsejében.

karbantartója, Tony Batten egy napon arra lett figyelmes, hogy a díszes álvány körül madarak röpködnek. Amikor benézett a belsejébe, elámulva látta, hogy nyolc frissen kikelt fiókának ad otthont. Hogy semmi ne zavarja őket, a templom egyből bezárt, és a harangozás is abbamaradt.

A templomban továbbra is megtartották az istentiszteleteket, de azok le lettek rövidítve, és az orgonákat sem használták. A közösség tagjai is szívükön viselték a kismadarak sorsát, minden istentisztelet végén közösen imádkoztak értük.

Mindenki megkönnyebbülésére, a cinegék két héttel a nagy felfedezés után kirepültek a fészekből.

Colin Sargent hivatásos fotós, aki lefényképezte a már kifejlett madarakat, azt mondta: „Az istentiszteleteket Adrian Brooks tiszteletes orgonajáték nélkül tartotta, mivel a hangszer túl közel volt az állványhoz, és zavarta volna a madarakat. A szertartások végén mindig megáldotta őket.”

A fiókák már felnőttek – folytatta –, és egy kis emberi segítséggel kirepültek a nyitott ablakon, mindenki megkönnyebbülésére biztonságban hagyták el a templomot. Habár sokan aggódtak, hogyan tudnak majd kijutni az épületből, a történet boldog véget ért.

Douglas (@devonchurchland) által megosztott bejegyzés,

Forrás: dailymail.hu
Fotó: Instagram