Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hogyan téríthetném a gyerekeimet a helyes útra?

Hogyan téríthetném a gyerekeimet a helyes útra?

Tisztelt Lelkiatya! Gyerekeink nagyon eltávolodtak az istenes élettől. Lehet bármilyen ünnep, nem is akarnak hallani róla. Azonkívül, hogy imádkozom értük, mit lehet még tenni, hogy rátérjenek a helyes útra?

Kedves Levélíró! Nem könnyű a kérdésére válaszolni. A gyermek vallásos nevelése a fogantatásával kezdődik. Rendkívül fontos, hogy kezdettől érezhesse a szülők egymás iránti szeretetét, szerelmét, valamint az is, hogy a hiteles vallásosság élményeivel (pl. meghitt imák, énekek, megbocsátás, ünnepek, gyász) találkozzon. Nagyon sokat segít, ha már kis korban sikerül őt egy vallásos baráti körbe beilleszteni, akkor ugyanis ezek a barátok a lázadó korban is meg fogják tartani a fiatalt Isten közelében.

Próbálja a gyermekeit elsegíteni olyan helyekre, ahol pozitív élményeket szerezhet a hitről (pl. Világ Ifjúsági Találkozó; Nagymaros, Ez az a nap stb.). Próbálja eljuttatni őket olyan emberhez, aki választ tud adni a kérdéseikre, kételyeikre, ellenvetéseikre. Adjon a kezükbe jó könyveket. Néha mondja el nekik, hogy magának személyesen mit jelent a hit. Szeresse őket, legyen figyelmes hozzájuk.