Kezdőlap A lelkiatya válaszol Covidban hunyt el a férjem

Covidban hunyt el a férjem

Áldott férjemet január 4-én hazaszólította az Úr; covid miatt hunyt el. Hívő, templomba járó család vagyunk. Kórházba került, azonnal papot kértünk, nem engedték be hozzá. Pedig nagyon várta. Gyónás, betegek kenete nélkül, három nap után elhunyt. Emberszerető, természet-, állatbarát, örök tevékenykedő, dolgos emberként élte földi életét. A covidot én hoztam haza. Ő elment, én itt maradtam. Napjaim Isten jelenlétében telnek. Beszélek hozzá, hallgatom. A férjemhez is. Szívem-lelkem sajog, fáj gyakran, csak nem miattam ment el? Naponta marcangolom magamat, számtalanszor bocsánatot kérek a férjemtől, ha életünkben akarva vagy akaratlanul bántottam bármivel is.

Kedves, Jó Lelkű és Szerető Feleség! Nem lehet a levelét megrendülés nélkül olvasni. Együttérzek Önnel, a fájdalmával, imádkozom Önért és Férjéért is!

Próbálja a férjét úgy látni, ahogyan ő most van, végtelen örömben és békében Istennél. Próbálja látni az ő mosolygó, ragyogó arcát. Ő már túl van minden földi fájdalmon, szenvedésen, túl az idő és tér korlátain. Látja Önt, és végtelen szeretettel gondol Önre, imádkozik, áldását küldi. Azzal tud az Ő számára a legnagyobb örömet, megnyugvást szerezni, ha lassan a gyász fájdalmát a helyére teszi, és békességgel, hittel, mosolyogva szól Őhozzá, úgy, mint régen.

A férje odaát egyáltalán nem neheztel semmi miatt. Ő már Isten szemével látja a világot, vagy legalábbis úton van afelé, hogy teljesen Isten szemével lásson, az Ő szívével szeressen. A férje megköszöni Önnek, hogy nem fordítva történt, nem Ön halt meg és nem neki kellett a nehezebb részt, a földi tovább-küzdést és a lelkiismeret-furdalások kínját végigcsinálni. Így most Ön vállalja a nehezebbik részt Őhelyette is.

Szóljon a férjéhez gyakran, köszönje meg Istennek mindazt a szépet, amit egymásnak adni tudtak.

Isten nem csak a szentségek útján ad kegyelmet. Akiben a szentség szándéka megvolt, annak a számára a szükséges kegyelmet megadja, hiszen Ő azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön (1Tim 2,4).

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút