Kezdőlap Hírek Több mint egymillióan vettek részt a felvonuláson

Több mint egymillióan vettek részt a felvonuláson

Több mint egymillióan vettek részt a felvonuláson
Idén rekordszámú résztvevője volt a hagyományos Háromkirályok felvonuláson, amelyet 650 lengyel városban tartottak. Az eseményre 1,2 millióan voltak kíváncsiak – tette közzé a hírt a lengyel püspöki konferencia szóvivője, Pawel Rytel-Andrianik atya. Hatalmas sikernek nevezte az eseményt és rámutatott, hogy a vallási jelleg és az ünnep hagyománya miként egyesíti a lengyeleket.

A szóvivő továbbá utalt arra, hogy a felvonulás során adománygyűjtést szerveztek olyan kulturális és nevelési intézmények érdekében, amelyek Kelet-Európában működnek. Azok a hívek, akik Vízkereszt napján részt vettek vallási szertartásokon, hozzájárulhattak anyagi támogatással a Missziós Alaphoz. Ezt a lengyel püspöki konferencia missziós bizottsága hozta létre 2000-ben, hogy támogassák a misszionáriusok képzésének költségeit.

Jerzy Mazur püspök, a bizottság elnöke az alkalomra írt üzenetében emlékeztet, hogy több mint kétezer lengyel misszionárius teljesít szolgálatot a világ közel száz országában. Hirdetik az Evangéliumot és jótékonysági tevékenységet folytatnak a szegények és a betegek megsegítésére. Ezek a szeretetcselekedetek fontos tanúságtételt jelentenek a másik ember iránti szeretetről.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió