Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hol van a lelkünk a halálunk után?

Hol van a lelkünk a halálunk után?

József Attila: Az a szép, régi asszony

Tisztelt Lelkiatya! Az utóbbi időben sok vallási kérdés foglalkoztat. A Bibliában is kerestem válaszokat, de nem találtam. Három kérdést szeretnék feltenni: 1. Hol van a halottaink lelke, a haláltól Jézus második eljöveteléig? 2. Miért nem ismerték fel Jézust a feltámadása után az apostolok? 3. Istent és Jézust magam elé tudom képzelni, mikor imádkozom vagy beszélek hozzájuk. A Szentlelket hogyan képzeljem el?

Kedves Levélíró! Mindegyik kérdéséről nagyon sokat lehetne írni.

  1. Jézus azt mondta a jobb latornak: „Még ma velem leszel a paradicsomban.” Szent Pál is azt mondja, hogy szeretne meghalni, és az Úrral lenni. Ez azt jelenti, hogy az elhunytak nem valamiféle várakozásban „töltik az időt” a világtörténelem befejeződéséig, hanem azonnal Isten boldog közösségébe kerülnek. A halállal az ember kilép a földi tér és idő keretei közül.
  2. Így mondja a Biblia: „szellemi testben támadunk fel”. A Föltámadt Krisztus ezért, noha ugyanaz volt, mint a földi működése során, mégis egészen más.
  3. A Szentháromság első személyét nem azért nevezzük Atyának, mert Ő inkább édesapához hasonlít, mint mondjuk édesanyához. Isten nemiség feletti. Azért hívjuk az Első Személyt Atyának, mert Ő öröktől fogva mindörökké szüli a Fiút. Az istenség teljességét úgy birtokolja, hogy adja. Az Atya bizonyos értelemben szegény. Semmit sem birtokol, mindent szüntelenül odaad. A Fiú öröktől fogva mindörökké születik. Az Atya olyan, mint a Nap, amely minden fényt szüntelen átad. A Fiú olyan, mint a tükör, amely minden fényt befogad, és mindent azonnal visszasugároz az Atyának. A Szentlélek maga a fény, amely árad Atya és Fiú között.

Keresztény Élet Portál

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút