Kezdőlap A lelkiatya válaszol Megcsalásnak számít az erkölcstelen képek nézegetése?

Megcsalásnak számít az erkölcstelen képek nézegetése?

számítógép

Tisztelt Lelkiatya! A következő kérdésem lenne Önhöz a bibliai Ige szerint. „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4,23) „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.” (Máté 5,28) Mert minden kéjsóvár pillantás veszélyezteti a házasságodat. Minél kevésbé vágysz a házastársadra, annál inkább keresed az ürügyet a fantáziád igazolására. Erről beszélgettem az egyik barátnőmmel, aki azt mondta, ha fizikai kapcsolat nincs a férjnek az interneten magukat mutogató nőkkel vagy máshol látott nőkkel, az nem megcsalás. Szerinte az sem megcsalás, ha a házastárs elutasítja a feleséggel való házaséletet, testi kapcsolatot, helyette pornót néz, önkielégítést végez rendszeresen. Sajnos az Interneten, a televízióban egyre több szexuális tartalmú fotó, videó jelenik meg. A Jóisten mindenkinek szabad akaratot adott, de hogy helyesen cselekszik, erkölcsösen él-e az illető, az csak rajta múlik. Szeretném tudni mi erről az Ön véleménye.

Kedves Levélíró! Isten eredeti terve szerint a testi kapcsolat célja a férj és a feleség eggyé válása, a szerelmük kifejezése és ápolása, valamint a gyermeknemzés. Olyan bensőséges dolog, amely nem az internetre való közszemlére, nem élvezeti cikk, vagy árucikk. Sajnos a mai internet tele van ezzel, óriási károkat okozva nagyon sok ember lelkének, sok fiatalnak, sok házasságnak. Nagy szükség volna az internet megtisztítására, szabályozására. Egy áruházba sem tehet ki senki mérgező élelmiszereket, nem a vásárlóra bízzák, hogy válogasson a mérgező és a tápláló ételek között, éppígy az internetre, a szellemi áruház polcaira sem volna szabad senkinek lelket mérgező, kártékony, a szerelem titkát és a női méltóságot lealacsonyító tartalmakat feltenni.

Szintén a házasság ellen elkövetett bűn, ha valamelyik fél hosszabb időn át elutasítja a házastársával való testi kapcsolatot. Ez alól természetesen kivétel a betegség, az idős kor, vagy más olyan súlyos körülmény, amely indokolttá teszi a testi kapcsolat megszüntetését.

Ha egy férj ilyesmit néz, és közben esetleg önmagával is vétkezik, azzal nyilvánvalóan bűnt követ el. A bűnének a súlya kisebb, mintha egy másik nővel paráználkodott volna. Más súlya van egy gondolati bűnnek, más egy kimondott szónak, más a tekintettel való véteknek, más az elvégzett cselekedetnek. Meg kellene próbálni a férjet segíteni abban, hogy ettől a bűntől megszabaduljon.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút